ruudun takana17-vee lukiolainen ja aktiivinen teatterissaistuja Stadista, päivää.

Jos mun vanhemmilla olisi ollut kyky nähdä tulevaisuuteen, olisivat ehkä miettineet kahdesti 8-vuotiaan tyttärensä raahaamista Broadway-musikaaliin "nyt lähdetään kokemaan kulttuuria!"-asenteella.

Hypätäänpä ajassa yhdeksän vuotta.

"Äiti, mä lähen Turkuun huomenna ja tuun sit torstaina aamulla takas."
"Siis keskiviikkona? Mitä sä siellä?"
"Mä meen teatteriin."
"Keskellä viikkoa Turkuun mitä-- Sullahan on koulua!"
"No ei oikeestaan."
"Miten niin ei muka oo koulua?!"
"No kun ei mulla oo tässä jaksossa koulua paljoo yhtään ku pitää ehtii tekee tota musikaalia."

Mielelläni mä kirjoittaisin, etten lavalle kaipaa, mutta se olis semmonen emävale että. Onneksi mä sitäkin olen päässyt tekemään. Ja vielä suuremmaksi onnneksi melkein yhtä kivaa voi olla ihan katsomon puolellakin! Niiltä tiimoilta sitten syntyi tää blogi.

Musiikkiteatteri on mulla lähinnä sydäntä, mutta ei mulla ole mitään hyvää puhennäytelmää vastaan. Jos mulle annettaisiin lentolippu ja rahat teatteripilettiin, lähtisin varmaan New Yorkiin katsomaan Wickediä (Ihan sen takia että kerran kävin ja oli se aika siisti. Ja kallis.) tai Lontooseen jotain mulle täysin tuntematonta musikaalia. Oon ehkä vähän kaavoihin kangistunut ja ramppaan aina samoissa esityksissä, mutta rakastan myös yllättyä teatterissa istuessani.

Musikaaleissa mä oman musiikkitaustani takia keskityn helposti siihen musiikkipuoleen. Ehkä liikaakin, koska annan keskinkertaisessa roolisuorituksessa anteeksi melkein kaiken, jos vaan kuulostaa hyvältä. Katsojan taustahan tässä vaikuttaa, joku akateemisempiin juttuihin perehtynyt kiinnittää ehkä sit enemmän huomiota tekstiin.

Teatteri on kivaa. Eikä sitä mun mielestä millään jaksa ottaa aina niin kauheen vakavasti. Jos siis etsit syvällistä asiateksti-arvostelua, olet ehkä vähän väärässä paikassa. Ihan aidosti ja vakavasti mä teatterista kuitenkin tykkään, oikeesti.

Jos tahdot ottaa yhteyttä tai vaikka jutella muuten vaan, niin mut tavoittaa helposti kommentilla tai sähköpostilla: elinasaaramaria[at]gmail.com!

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti